Italian Grammar Made Easy

Dieci semplici domande e risposte da usare a cena

Ten simple questions and answers to use at dinner

Welcome to the Italian Grammar Made Easy podcast!

Join the free Italian Matters Club on Facebook for additional support. Here you can ask questions about grammar rules addressed in the episode, and other questions about the Italian language and culture.

The free guide below is a simple and concise summary of this episode.

In this episode:

[01:49] How to ask and answer: How was your day?

[02:43] How to ask and answer: What TV series or book do you recommend?

[03:41] How to ask and answer: What was the last restaurant where you’ve been?

[04:56] How to ask and answer: What is your favorite place out of all the places where you have traveled?

[05:53] How to ask and answer: In three words, how would you describe your personality?

[06:32] How to ask and answer: What is a fun thing that you hope to do next year?

[07:01] How to ask and answer: What language would you like to speak?

[07:30] How to ask and answer: How’s the perfect breakfast in your opinion?

[08:07] How to ask and answer: What was the brand of your first cellphone?

[08:52] How to ask and answer: What did you want to become when you were a child?

>> Clicca qui per ascoltare questo episodio su Apple Podcasts <<
>> Clicca qui per ascoltare questo episodio su Spotify <<

Links mentioned:

Download SIMPLE DINNER CONVERSATION IN ITALIAN
Take this episode’s quiz

Rate and follow!

If you haven’t already, subscribe to the podcast on Apple Podcasts and on Spotify. If you’re not subscribed, there’s a good chance you’ll miss out on new episodes. Subscribe now and don’t forget to rate! By doing that we can reach and help more Italian language learners.